Körkortstillstånd giltighetstid

Ett körkortstillstånd som beslutats om före den 1 april 2009 är giltigt i fyra år, körkortstillstånd som beslutas från och med den 1 april 2009 är giltiga i fem år. Du kan inte förlänga gilltighet på ditt körkorttillstånd. Du måste alltså klara körkortsprovet inom denna tid, annars får du ansöka om ett nytt körkortstillstånd.körkortstillstånd giltlighet

För att få körkortstillstånd ska du ha tillräckligt god syn och hälsa. Du måste ha minst synskärpan 0,8 på det bästa ögat och minst 0,5 på det sämre ögat. Du får använda glasögon eller kontaktlinser vid syntest.

6 tankar kring ”Körkortstillstånd giltighetstid

 1. Ni skriver: ”minst synskärpa 0,8 på det bästa ögat”, men det gäller bara för behörigheterna C1,C1E, C, CE, D1, D1E, D och DE och taxiförarlegitimation. För de lägre behörigheterna krävs bara 0,5 med båda ögonen.

 2. Om jag ska ansöka om ett nytt körkortstillstånd efter fem år, gör man exakt som när man gjorde det första gången?
  Eller måste man skicka in någon särskild enkät som man hittar någon särskild stans?

 3. Det står
  ”För att få körkortstillstånd ska du ha tillräckligt god syn och hälsa. Du måste ha minst synskärpan 0,8 på det bästa ögat och minst 0,5 på det sämre ögat.”
  Det måste väl vara tvärtom??? 0,5 är ju bättre syn än 0,8.

 4. Hej!

  Om jag har gått förarutbildningen för moped AM 1 och fått körkortstillstånd. Inom hur lång tid måste jag erlägga teoriprovet på 65 frågor? Körkortstillståndet är giltigt fr o m 2018-09-11.
  Med vänlig hälsning Hanna

 5. Hur vet man om sitt körkortstillstånd fortfarande är giltigt och vad gör man om man ej kan hitta det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *