Körkortstillstånd – BE-körkort

Lite tips innan man får börja. Vilka pappers det krävs osv.

För att få övningsköra för BE-kort krävs att man har B-körkort, och lägsta ålder för att få övningsköra är 18 år. För att få övningsköra krävs också körkortstillstånd. Ansökan om detta görs till Transportstyrelsen.

Körkortstillståndet utfärdas av Transportstyrelsen och är giltig i 5 år.

Observera att innan Transportstyrelsen kan börja pröva din ansökan om körkortstillstånd måste

  • ditt synintyg ha skickats in till Transportstyrelsen
  • ansökningsavgiften vara betald

 


5 tankar kring ”Körkortstillstånd – BE-körkort

  1. Men åååååh, säg inte att jag betalade och ansökte om fel papper?! Skulle ha körkortstillstånd för BIL och inte tyngre fordon. Säg att jag inte skickade fel?! Och ska jag skicka in läkarintyg och syntest till ER innan jag får körkortstillstånd från er? Mvh Christina Olsson 9306306508

  2. Hej,
    Jag har en fråga, jag är asylsökande och har bott här ett tag, jag jobbar och har fått skatteverketsnumner. Frågan är om jag kan ta körkort?
    Ps, jag har inte personnummer och ingen pass från mitt land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *